Ο ιστότοπος της Ταινιοθήκης της Ελλάδος βρίσκεται σε διαδικασία αναβάθμισης

Μουσείο Κινηματογράφου

Επισκευθείτε την πολύ ενδιαφέρουσα ενότητα "Μουσείο Κινηματογράφου"

Μέσα από την ενότητα αυτή, θα μπορέσετε να πλοηγθείτε στα Ψηφιακά Μουσειακά Εκθέματα και να δείτε βίντεο με τρισδιάστατη αναπαράσταση για δέκα από αυτά.

Επίσης θα βρείτε ενδιαφέρουσες πληροφορίες, για την πολυμεσική έκδοση της Ταινιοθήκης της Ελλάδος και του Μουσείου Κινηματογράφου.

Αρχική σελίδα » Νέα & Ανακοινώσεις » Παρουσίαση Νέου

Νέα & Ανακοινώσεις

[15/11/2017]  Δημοσιεύτηκε από Admin

14ο Πανόραμα Οικολογικών Ταινιών| 22-25 Νοεμβρίου 2017

Επίκαιρα θέματα περιβάλλοντος, μέσα από την αντισυμβατική ματιά 17 σημαντικών ελλήνων και ξένων σκηνοθετών! Την Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017 στις 18:00, ανοίγει για 14η συνεχή χρονιά η αυλαία του Πανοράματος Οικολογικών Ταινιών με τίτλο "Παράθυρα στον Πλανήτη" που διοργανώνει η ΕΛΛΕΤ. Μια σειρά προβολών που γεννήθηκε από την ανάγκη να πληροφορηθούμε βλέποντας τα προβλήματα του πλανήτη με τα μάτια σημαντικών σκηνοθετών και δίνει μια μοναδική ευκαιρία στο αθηναϊκό κοινό να παρακολουθήσει ελληνικές και ξένες παραγωγές που πραγματεύονται θέματα περιβάλλοντος, επίκαιρα όσο ποτέ.

 

H ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ενώνει και φέτος τις δυνάμεις της – για τρίτη συνεχή χρονιά – με την ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ παρουσιάζοντας ταινίες από την Ελλάδα, τον Καναδά, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ολλανδία και τις Η.Π.Α. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική συνεργασία που δίνει νέα ώθηση στο Πανόραμα Οικολογικών Ταινιών και διευρύνει το κοινό του επισημαίνοντας την ανάγκη ευαισθητοποίησης και πληροφόρησης όλων μας.    

 

Η φετινή διοργάνωση περιλαμβάνει τρία αφιερώματα: στη διατροφή, τους υδροβιότοπους και σε παλαιότερους Έλληνες σκηνοθέτες με την προβολή της ταινίας του Κ. Βρεττάκου «Το στρώμα της καταστροφής».  

Εξάλλου, τις ημέρες προβολών, όπως πάντα, έχουν προγραμματιστεί ειδικές θεματικές συζητήσεις και παρουσιάσεις με διακεκριμένους ομιλητές, μεταξύ των οποίων ο Χ. Κασίμης, Καθηγητής Εργαστηρίου Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Α. Παπανδρόπουλος, Επίτιμος Πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, η Α. Τριχοπούλου, Πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Υγείας, ο Π. Χαριζάνης, Διευθυντής του Εργαστηρίου Σηροτροφίας και Μελισσοκομίας Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Ι. Καραούζος, Βιολόγος-Περιβαλλοντολόγος ΕΛΚΕΘΕ, κ.α.

To 14ο Πανόραμα Οικολογικών Ταινιών πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα και της Πρεσβείας του Καναδά στην Ελλάδα.  

 

Χορηγοί: ΑLPHA BANK

 

Χορηγοί επικοινωνίας: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, International New York Times, ΣΚΑΪ, MAD, THE TOC, ΙΑΝΟΣ, deBop και Εcopress

 

Με τη συνεργασία του Νεανικού Πλάνου.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.ellet.gr

  

Στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, το εισιτήριο ανά ταινία τιμάται €4,00. Ενιαίο εισιτήριο ημέρας €7,00

 

Η είσοδος είναι ελεύθερη για μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές και ανέργους.

 

 Πρόγραμμα Προβολών στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

 

Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου

 18:00

Greek Animal Rescue, 2017

Μενέλαος Καραμαγγιώλης** / ΕΛΛΑΔΑ, 65’

19:05     Συζήτηση: «Εγκαταλελειμμένα ζώα». Με τον σκηνοθέτη Μενέλαο Καραμαγγιώλη και την Ειρήνη Μολφέση, Μέλος ΔΣ της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ και Πρόεδρο της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας.  

19:35

Angry Inuk*, Θυμωμένος Ινούκ, 2016

Alethea Arnaqug Baril / ΚΑΝΑΔΑΣ, 85΄ 

21:00     Συζήτηση: «Η φυλή των Ινουίτ στη νέα εποχή». Με τον Λεωνίδα Οικονόμου, Αναπληρωτή Καθηγητή Ανθρωπολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και την Μαριάννα Ψαραδέλη, Βιολόγο, επιστημονική συνεργάτη του Ερευνητικού Κέντρου Αρίων για την Διάσωση και Περίθαλψη των κητωδών.

Συντονισμός: Σταύρος Σαμουηλίδης, Δημοσιογράφος ΣΚΑΪ Ραδιόφωνο - Τηλεόραση.   

21:30     

Passion for Planet, 2016  

Werner Schlussler / ΓΕΡΜΑΝΙΑ, 90΄ 

 

Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου

Αφιέρωμα: ΔΙΑΤΡΟΦΗ  

18:00     

Just Eat It - A food waste story*, 2014

Grand Baldwin/ ΚΑΝΑΔΑΣ, 74’  

19:15 

10 Billion - What’s on your Plate?*, 2015

Valentin Thurn / ΓΕΡΜΑΝΙΑ, 107΄

21:10     Συζήτηση: «Διατροφή και την σπατάλη των τροφίμων». Με τον Καθηγητή Χαράλαμπο Κασίμη, Εργαστήριο Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και τον Αθανάσιο Παπανδρόπουλο, Οικονομολόγο, Επίτιμο Πρόεδρο της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων.

Συντονισμός: Δρ. Αντωνία Τριχοπούλου, Πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Υγείας και Μέλους του ΔΣ της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ.

 

21:40   

Code of Survival*, 2017  

Bertham Verhaag / ΓΕΡΜΑΝΙΑ 95΄

Την Παρασκευή 24 και το Σάββατο 25 Νοεμβρίου, οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στο κτήριο της Ελληνικής Εταιρίας (Τριπόδων 28, Πλάκα).