Πέμπτη 22 Οκτωβρίου στις 20:00

Σκέψεις για την αναπαράσταση του εμφυλίου πολέμου 34 χρόνια μετά την πρώτη του τηλεοπτική μετάδοση: Το ντοκιμαντέρ της Τζέιν Γκάμπριελ για τον Εμφύλιο αντιπαραθέτει γα πρώτη φορά τους Βρετανούς πρωταγωνιστές της στρατιωτικής και πολιτικής παρέμβασης στην Ελλάδα με ηγετικά στελέχη του ΚΚΕ και του ΕΑΜ καθώς και με απλούς αγωνιστές της Αντίστασης. Αυτό το ντοκιμαντέρ ξεσήκωσε “τη μεγαλύτερη συζήτηση στα χρονικά της βρετανικής τηλεόρασης”. 34 χρόνια μετά επιχειρούμε μια αποτίμηση.

Ομιλητές: Τζέιν Γκάμπριελ (Παραγωγός και σκηνοθέτης της σειράς “Ελλάδα: Ο Κρυμμένος Πόλεμος”), Γιάνης Γιανουλόπουλος (Ιστορικός σύμβουλος της σειράς, Ομότιμος  Καθηγητής, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Τζέλα Βαρνάβα Σκούρα (Ερευνήτρια και υπεύθυνη συνεντεύξεων στην σειρά “Ελλάδα: Ο Κρυμμένος Πόλεμος”, Ψυχολόγος της εκπαίδευσης, Ομότιμη Καθηγήτρια ΕΚΠΑ), Ηλίας Νικολακόπουλος (Πολιτικός επιστήμονας, Ομότιμος  Καθηγητής  Ε.Κ.Π.Α, Πρόεδρος του Δ.Σ. στα Α.Σ.Κ.Ι.) 

Συντονισμός: Μαρία Κομνηνού


Παρακολουθήστε τη συζήτηση εδώ: 
Η συζήτηση διεξήχθη στα Ελληνικά και τα Αγγλικά με δυνατότητα ταυτόχρονης διερμηνείας στην αντίστοιχη γλώσσα μέσω Zoom Webinar. 


Image

Γραφεία

Κινηματογράφος

Member of

europa-cinemas-creative-europe