Οι Απάχηδες των Αθηνών

H αποκατάσταση της πρώτης άδουσας και ηχητικής ελληνικής ταινίας

Είσοδος
Το Nollywood Travel Film Festival έρχεται στην Ταινιοθήκη!

Το Nollywood Travel Film Festival έρχεται στην Ταινιοθήκη!

Από 10 έως 12 Μαΐου η Ταινιοθήκη της Ελλάδος φέρνει στην Αθήνα το Nollywood Travel Film Festival, ένα τριήμερο φεστιβάλ που φιλοδοξεί να μας συστήσει την, άγνωστη εν πολλοίς, κινηματογραφική βιομηχανία της Νιγηρίας. Το Νόλιγουντ είναι για τη Νιγηρία ό, τι είναι το Μπόλιγουντ για την Ινδία και, κατ’ αναλογία, το Χόλιγουντ για την Αμερική: πρόκειται για μια ακμάζουσα και επικερδή κινηματογραφική βιομηχανία στην Αφρική, με πλούσια ετήσια παραγωγή.

Έμμονες ώρες στον τοπο της πραγματικότητας

Έμμονες ώρες στον τοπο της πραγματικότητας

Tο κινηματογραφικό πορτραίτο της Αντουανέττας Αγγελίδη Έμμονες ώρες στον τοπο της πραγματικότητας - Εξομολογήσεις της Αντουανέττας Αγγελίδη (ή Ένα Δοκίμιο για το Βλέμμα της), σε σκηνοθεσία Ρέας Βαλντέν έρχεται στην Ταινιοθήκη από την Πέμπτη 4 Μαΐου, και για μια εβδομάδα, καθημερινά!

Πέρασμα στην Ινδία με την ματιά του Σατγιαζίτ Ρέι

Πέρασμα στην Ινδία με την ματιά του Σατγιαζίτ Ρέι

Ένα αφιέρωμα στον κορυφαίο Ινδό δημιουργό Σατγιαζίτ Ρέι, από 16 έως 20 Φεβρουαρίου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, με 9 μεγάλου μήκους ταινίες μυθοπλασίας.

ΜΑΡΤΑ ΜΕΣΑΡΟΣ: Η γυναίκα στο επίκεντρο της Ιστορίας

ΜΑΡΤΑ ΜΕΣΑΡΟΣ: Η Γυναίκα στο επίκεντρο της Ιστορίας

Ένα μεγάλο αφιέρωμα στην πρωτοπόρο Ουγγαρέζα σκηνοθέτιδα Μάρτα Μέσαρος, μία από τις σπουδαιότερες φωνές στην ιστορία του ευρωπαϊκού σινεμά. Από 19 έως 24 Ιανουαρίου στην Ταινιοθήκη

Παντελής Βούλγαρης: Ρετροσπεκτίβα

Παντελής Βούλγαρης

Μία ρετροσπεκτίβα των ταινιών μυθοπλασίας του Παντελή Βούλγαρη έρχεται από 8 έως 15 Δεκεμβρίου στην μεγάλη αίθουσα της Ταινιοθήκης της Ελλάδος.

Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Θεματοφύλακες της φιλμικής μνήμης.

Γραφεία

Κινηματογράφος

Member of

europa-cinemas-creative-europe