Οι Απάχηδες των Αθηνών

H αποκατάσταση της πρώτης άδουσας και ηχητικής ελληνικής ταινίας

Είσοδος
17ο Πανόραμα Οικολογικών Ταινιών - Φωτογραφία από την ταινία Στη γη του πάγου και της φωτιάς

17ο Πανόραμα Οικολογικών Ταινιών

Mετά από 2 χρόνια πανδημίας, το Πανόραμα Οικολογικών Ταινιών, ανοίγει και πάλι «Παράθυρα στον Πλανήτη μας», με ταινίες απ’ όλον τον κόσμο και θεματικές συζητήσεις για επίκαιρα περιβαλλοντικά ζητήματα. Στις 15 & 16 Μαρτίου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος και 17 & 18 Μαρτίου στο κτήριο της ΕΛΛΕΤ.

Ανάμεσα στον μύθο και την πραγματικότητα - Φωτογραφία από την ταινία Το βλέμμα του Οδυσσέα

Ανάμεσα στον μύθο και την πραγματικότητα

Ένα αφιέρωμα στον ελληνικό κινηματογράφο που παρουσιάζεται από 5 έως 10 Μαρτίου στην Ταινιοθήκη της Μπολόνια, στο πλαίσιο της έκθεσης βιβλίου BolognaBookPlus 2023.

Τετραήμερο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ "RADIO DAYS", με ταινίες που ανέδειξαν τη δύναμη και την επίδραση του ραδιοφώνου στη ζωή μας

Radio Days

O Αθήνα 9.84 δίνει ραντεβού με την 7η Τέχνη στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος με ένα τετραήμερο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ ταινιών που ανέδειξαν τη δύναμη και την επίδραση του ραδιοφώνου στη ζωή μας!

Πέρασμα στην Ινδία με την ματιά του Σατγιαζίτ Ρέι

Πέρασμα στην Ινδία με την ματιά του Σατγιαζίτ Ρέι

Ένα αφιέρωμα στον κορυφαίο Ινδό δημιουργό Σατγιαζίτ Ρέι, από 16 έως 20 Φεβρουαρίου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, με 9 μεγάλου μήκους ταινίες μυθοπλασίας.

ΜΑΡΤΑ ΜΕΣΑΡΟΣ: Η γυναίκα στο επίκεντρο της Ιστορίας

ΜΑΡΤΑ ΜΕΣΑΡΟΣ: Η Γυναίκα στο επίκεντρο της Ιστορίας

Ένα μεγάλο αφιέρωμα στην πρωτοπόρο Ουγγαρέζα σκηνοθέτιδα Μάρτα Μέσαρος, μία από τις σπουδαιότερες φωνές στην ιστορία του ευρωπαϊκού σινεμά. Από 19 έως 24 Ιανουαρίου στην Ταινιοθήκη

Παντελής Βούλγαρης: Ρετροσπεκτίβα

Παντελής Βούλγαρης

Μία ρετροσπεκτίβα των ταινιών μυθοπλασίας του Παντελή Βούλγαρη έρχεται από 8 έως 15 Δεκεμβρίου στην μεγάλη αίθουσα της Ταινιοθήκης της Ελλάδος.

Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Θεματοφύλακες της φιλμικής μνήμης.

Γραφεία

Κινηματογράφος

Member of

europa-cinemas-creative-europe