Ο ιστότοπος της Ταινιοθήκης της Ελλάδος βρίσκεται σε διαδικασία αναβάθμισης

Μουσείο Κινηματογράφου

Επισκευθείτε την πολύ ενδιαφέρουσα ενότητα "Μουσείο Κινηματογράφου"

Μέσα από την ενότητα αυτή, θα μπορέσετε να πλοηγθείτε στα Ψηφιακά Μουσειακά Εκθέματα και να δείτε βίντεο με τρισδιάστατη αναπαράσταση για δέκα από αυτά.

Επίσης θα βρείτε ενδιαφέρουσες πληροφορίες, για την πολυμεσική έκδοση της Ταινιοθήκης της Ελλάδος και του Μουσείου Κινηματογράφου.

Αρχική σελίδα » Νέα & Ανακοινώσεις

Νέα & Ανακοινώσεις

[21/11/2008]  Δημοσιεύτηκε από Admin

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του ευρωπαϊκού προγράμματος MIDAS και της διαδικτυακής πύλης και ψηφιακής πλατφόρμας www.filmarchives-online.eu στην αίθουσα Πάυλος Ζάννας την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου στις 13:00

Μεγάλη ήταν η προσέλευση του κοινού στην εκδήλωση-δίπτυχο της Ταινιοθήκης της Ελλάδος για την παρουσίαση του ευρωπαϊκού προγράμματος MIDAS (Moving Image Database for Access and Re-use of European Film Collections-Βάση Δεδομένων Κινούμενης Εικόνας για την Πρόσβαση και Αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών Κινηματογραφικών Συλλογών) και της διαδικτυακής πύλης και ψηφιακής πλατφόρμας http://www.filmarchives-online.eu/

περισσότερα

[14/11/2008]  Δημοσιεύτηκε από Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Η ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ 49o ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕ ΔΥΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

►ΚΥΡΙΑΚΗ 16/11 (αίθουσα Παύλος Ζάννας, 17:00): Προβολή της αποκατεστημένης κόπιας της βωβής ταινίας Το μυστήριο του πύργου του Άιφελ (1927) του γάλλου σκηνοθέτη Ζιλιέν Ντιβιβιέ (Julien Duvivier) με συνοδεία ζωντανής μουσικής από τον Μηνά Ι. Αλεξιάδη.
►ΠΕΜΠΤΗ 20/11(αίθουσα Παύλος Ζάννας, 13:00): Παρουσίαση του ευρωπαϊκού προγράμματος MIDAS και της ψηφιακής πύλης www.filmarchives-online.eu :
- Προβολή επιλεγμένου οπτικοακουστικού υλικού από ευρωπαϊκά κινηματογραφικά αρχεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα με τίτλο:
«Σκηνές από το παρελθόν των ευρωπαϊκών πόλεων».
-Συζήτηση με θέμα: «Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα MIDAS και η ψηφιακή πύλη www.filmarchives-online.eu. Δυνατότητες και προοπτικές».

περισσότερα

[13/10/2008]  Δημοσιεύτηκε από Admin

«ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ» ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΑ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΤΣΕΧΙΑΣ (NARODNI FILMOVY ARCHIV)

Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με όμορα ιδρύματα του εξωτερικού, συνδιοργανώνει με την Ταινιοθήκη της Τσεχίας (Narodni Filmovy Archiv/ www.nfa.cz) ένα αφιέρωμα στον Ελληνικό Κινηματογράφο, από τις 13 Οκτωβρίου έως τις 3 Νοεμβρίου 2008.

Στο αφιέρωμα «Ελληνικό Φθινόπωρο» θα παρουσιαστούν 9 χαρακτηριστικές ταινίες της περιόδου 1953-2007 των:

Ν. Κούνδουρου, Γ. Σταμπουλόπουλου, Ι. Καμπανέλη, Ν. Παναγιωτόπουλου, Π. Βούλγαρη, Γ. Σμαραγδή, Θ. Αγγελόπουλου, Ν. Παπατάκη, Gregg Tallas.

περισσότερα

Πρώτη ΣελίδαΠροηγούμενη ΣελίδαΣελίδα 157 από 163Επόμενη ΣελίδαΤελευταία Σελίδα