Νέα & Ανακοινώσεις

Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Σάββατο 6 Απριλίου 2024 στις 11:00πμ στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος
Παρακολουθούμε, ανακαλύπτουμε και μαθαίνουμε μαζί!
Ελάτε να ανακαλύψετε τη μαγεία του ευρωπαϊκού κινηματογράφου μέσα από το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα CinEd στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, για παιδιά και εφήβους!

Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος καλεί τους εκπαιδευτικούς στο πρώτο επιμορφωτικό σεμινάριο για το πρόγραμμα CinEd που διοργανώνει το Σάββατο 6 Απριλίου και ώρα 11 π.μ. - 3 μ.μ. στον χώρο της Ταινιοθήκης (Ιερά Οδός 48, μετρό Κεραμεικός).

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Το CinEd 2.1 Let's watch together – Εκπαίδευση στον Ευρωπαϊκό Κινηματογράφο για Παιδιά και Νέους- είναι ένα πρόγραμμα ευρωπαϊκής συνεργασίας που αποσκοπεί στη διάρθρωση και προώθηση της κινηματογραφικής εκπαίδευσης για μαθητές και μαθήτριες ηλικίας 6 έως 19 ετών, το οποίο υποστηρίζεται από την Creative Europe MΕDIA.

Σκοπός του CinEd είναι η μύηση των παιδιών και των εφήβων στη μαγεία του κινηματογράφου. Πρόκειται για μια συνεργασία 16 πολιτιστικών και εκπαιδευτικών φορέων από 13 χώρες, ανάμεσά τους και η Ταινιοθήκη της Ελλάδος, που είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης ψηφιακής πλατφόρμας (cined.eu) που αυτή τη στιγμή περιλαμβάνει 21 τίτλους, κι η οποία είναι ειδικά αφιερωμένη στην κινηματογραφική εκπαίδευση. Σημαντικό στοιχείο αυτής της πλατφόρμας είναι τα εκπαιδευτικά υλικά (παιδαγωγικοί φάκελοι, φυλλάδια μαθητών και διαθεματικό υλικό), τα οποία διατίθενται δωρεάν και είναι ειδικά σχεδιασμένα για την κινηματογραφική εκπαίδευση παιδιών και εφήβων και μπορούν να αξιοποιηθούν εντός και εκτός της σχολικής τάξης σε όλη την Ελλάδα, σε κάθε γωνία και σε κάθε σχολείο της Ελλάδας. 

Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος παρέχει δωρεάν επιμορφωτικά εργαστήρια κινηματογραφικής παιδαγωγικής για εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων είτε εξ αποστάσεως είτε δια ζώσης. Στόχος του προγράμματος είναι οι εκπαιδευτικοί να αποκτήσουν τα απαραίτητα παιδαγωγικά-καλλιτεχνικά εργαλεία, χρησιμοποιώντας το CinEd μέσα στην τάξη σε βάθος χρόνου.

Η παιδαγωγική φιλοσοφία του  CinEd είναι μαθητοκεντρική και συνοψίζεται στις δραστηριότητες: Παρακολουθούμε, ανακαλύπτουμε και μαθαίνουμε μαζί!

Τα εργαστήρια περιλαμβάνουν προβολή επιλεγμένων ταινιών της συλλογής και συζήτηση για την αξιοποίηση των παιδαγωγικών φακέλων και των φυλλαδίων μαθητή/τριας. Επίσης, παρέχονται βιωματικά εργαστήρια από τις εμψυχώτριες του CinEd για την Ταινιοθήκη, καθώς, μεταξύ άλλων, το εκπαιδευτικό δράμα θα αποτελέσει μία από τις διδακτικές μεθόδους προσέγγισης του επιμορφωτικού προγράμματος για τους εκπαιδευτικούς του CinEd. Μέσα από το δράμα, δίνεται η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να αναπτύξουν τα εκφραστικά τους μέσα, να καλλιεργήσουν τις ψυχο-πνευματικές τους δυνάμεις και να απελευθερώσουν τον συναισθηματικό τους κόσμο, με απώτερο σκοπό την κατανόηση τόσο του εαυτού τους όσο και του κόσμου που τους περιβάλλει.   

Τα παιδιά και οι έφηβοι θα έχουν έτσι τη δυνατότητα να έρθουν σε μεγαλύτερη επαφή και εμβάθυνση με τον κινηματογραφικό πλούτο του CinEd.

Το κινηματογραφικό ευρωπαϊκό αυτό πρόγραμμα πραγματοποιείται με την υποστήριξη του προγράμματος Creative Europe MΕDIA και υλοποιείται σε 45 χώρες. 

Για να λάβετε μέρος στο σεμινάριο παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή στη φόρμα ενδιαφέροντος εδώ

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στα τηλέφωνα: 210 3612046, 210 3609695 και στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Γραφεία

Κινηματογράφος

Member of

europa-cinemas-creative-europe