ΑΝΑΒΟΛΗ | Προβολή "Μαύρα Διαμάντια" | 3η Νύχτα Πολιτισμού

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Η παρακάτω εκδήλωση αναβάλλεται. Περισσότερα εδώ.


Την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020, στις 5 το απόγευμα, στο πλαίσιο της ΝΥΧΤΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ που διοργανώνει το Πολιτιστικό Δίκτυο του Δήμου Αθηναίων, το Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας και η Ταινιοθήκη της Ελλάδος σας προσκαλούν στην προβολή της ταινίας "Μαύρα διαμάντια", με θέμα την εκμετάλλευση των νεαρών Αφρικανών από την «βιομηχανία» του ποδοσφαίρου.

Η προβολή είναι με δωρεάν είσοδο και θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας, λόγω περιορισμένων θέσεων.

Στο πλαίσιο της Νύχτας Πολιτισμού που διοργανώνει το Πολιτιστικό Δίκτυο του Δήμου Αθηναίων, το Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας  και η Ταινιοθήκη της Ελλάδος σας προσκαλούν στην προβολή της ταινίας Μαύρα διαμάντια, με θέμα την εκμετάλλευση των νεαρών αφρικανών από την «βιομηχανία» του ποδοσφαίρου.

Η προβολή είναι με δωρεάν είσοδο και θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας, λόγω περιορισμένων θέσεων. 

 Μαύρα διαμάντια (Ισπανία και Πορτογαλία, 2013, 94’) του Μιγκέλ Αλκαντούδ με τους Ανίντου Σαμακέ, Σετίγκι Ντιάλο, Ουίλι Τολέδο, Κάρλος Μπαρδέμ, Κάρλο Ντ’Ούρσι, Άνα Ρισουένιο, Σαντιάγο Μολέρο, Αλασάνε Ντιακιτέ, Βίκτωρ Γκοσάλβεθ, Ραούλ Τεχόν, Ντανιέλ Φρέιρε,  Ντάνι Μουριέλ, Χουάν Μαρτίν Γκραβίνα.

Ήρθαν στην Ισπανία από την Αφρική σε ηλικία 15 ετών, με την υπόσχεση ότι θα γίνουν αστέρες του ποδοσφαίρου. Οι παιδικοί φίλοι Αμαντού και Μούσα επιλέγονται στο Μαλί από κυνηγούς ταλέντων, οι οποίοι τους φέρνουν στη Μαδρίτη για να θριαμβεύσουν. Ένα ταξίδι στην Ισπανία, στην Πορτογαλία και στη Βόρεια

Ευρώπη, τους φέρνει αντιμέτωπους με τον σκοτεινό κόσμο του βασιλιά των σπορ, μιας επιχείρησης που θα πάψει να τους φέρεται  όπως σε παιδιά και θα τους αντιμετωπίσει ως «μαύρα διαμάντια».

Κέρδισε το Βραβείο του Κοινού στο Φεστιβάλ της Μάλαγα το 2013.

Κατάλληλη για ηλικίες άνω των 12 ετών.

Στα ισπανικά, γαλλικά και μπαμπάρα, με υποτίτλους στα ελληνικά.

 Ταινιοθήκη της Ελλάδος, Αίθουσα Β’, Ιερά Οδός 48 & Μεγάλου Αλεξάνδρου 134-136.


Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Θεματοφύλακες της φιλμικής μνήμης.

Γραφεία

Κινηματογράφος

Member of

europa-cinemas-creative-europe