Ο ιστότοπος της Ταινιοθήκης της Ελλάδος βρίσκεται σε διαδικασία αναβάθμισης

Μουσείο Κινηματογράφου

Επισκευθείτε την πολύ ενδιαφέρουσα ενότητα "Μουσείο Κινηματογράφου"

Μέσα από την ενότητα αυτή, θα μπορέσετε να πλοηγθείτε στα Ψηφιακά Μουσειακά Εκθέματα και να δείτε βίντεο με τρισδιάστατη αναπαράσταση για δέκα από αυτά.

Επίσης θα βρείτε ενδιαφέρουσες πληροφορίες, για την πολυμεσική έκδοση της Ταινιοθήκης της Ελλάδος και του Μουσείου Κινηματογράφου.

Αρχική σελίδα » Νέα & Ανακοινώσεις

Νέα & Ανακοινώσεις

[08/03/2010]  Δημοσιεύτηκε από Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Το 5ο ANIMFEST, το Διεθνές Φεστιβάλ Animation της Αθήνας, φιλοξενείται από την Πέμπτη 11 έως την Κυριακή 14 Μαρτίου 2010 στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Κινούμενων Σχεδίων.

Συνοπτικά το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

περισσότερα

[03/03/2010]  Δημοσιεύτηκε από Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Η ταινία GUILT του Βασίλη Μαζωμένου προβάλλεται στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος από την Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010.

Λίγα λόγια για την ταινία
Τρεις νύχτες. Ένας έμπορος όπλων. Μια χώρα στο σκοτάδι. Ο εφιάλτης ενός γέρου εμπόρου όπλων, επαναφέρει τρεις νύχτες της ζωής του. Και ταυτόχρονα τρία σημαντικά γεγονότα της κυπριακής τραγωδίας.  Η ταινία είναι ένα αλληγορικό δράμα πάνω σε μια σύγχρονη τραγωδία και στη σχέση Ιστορίας και Συνείδησης

περισσότερα

[25/02/2010]  Δημοσιεύτηκε από Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Η βραβευμένη από τη Διεθνή Ένωση Κριτικών (FIPRESCI) το 2009 στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης νέα ταινία του Περικλή Χούρσογλου «Ο Διαχειριστής» συνεχίζει να προβάλλεται στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος έως την Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010 σε συνεργασία με την εταιρεία δ

Θέλοντας να μιλήσει για καταστάσεις καθημερινές, συμπεριφορές οικείες, στιγμές που μπορεί να καθορίσουν την ζωή μας, ο σκηνοθέτης δημιούργησε μια ταινία με άξονα την οικογένεια, πρωτοτυπώντας: Επέλεξε για πρωταγωνιστές μια πραγματική οικογένεια, τη δική του, κρατώντας ο ίδιος το βασικό ρόλο.
«…Χαρακτήρες που αν και περνούν δύσκολα, τους φωτίζουν χιούμορ κι αγάπη».

περισσότερα

Πρώτη ΣελίδαΠροηγούμενη ΣελίδαΣελίδα 126 από 142Επόμενη ΣελίδαΤελευταία Σελίδα