Πρόγραμμα Ταινιοθήκης

Ο παππούς μου ο Παπαφλέσσας

Από Σαββάτο, 3 Δεκ 2022 18:30 έως Σαββάτο, 3 Δεκ 2022 20:00
Αναρτήθηκε από pipidi
Προβολές: 409

ΑΙΘΟΥΣΑ Α

ΣΑΒΒΑΤΟ 03/12

18.30 Ο παππούς μου ο Παπαφλέσσας (Κλεώνη Φλέσσα, 2022, 70’)
Παρουσία της σκηνοθέτιδας
Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Ε. Νίκας και η Πρόεδρος ΔΣ της Ταινιοθήκης της Ελλάδος Μαρία Κομνηνού
Είσοδος ελεύθερη  

papaflessas-2

H σκηνοθέτρια Κλεώνη Φλέσσα, απόγονος του Παπαφλέσσα, παρουσιάζει σε πρώτη προβολή στην Αθήνα το ντοκιμαντέρ της Ο Παππούς μου ο Παπαφλέσσας για τον θρυλικό αγωνιστή της Επανάστασης. Είσοδος ελεύθερη.

«Ο Παππούς μου ο Παπαφλέσσας» είναι μια τρυφερή ματιά στον ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Ο Παπαφλέσσας ταξίδεψε στην Κωνσταντινούπολη την εποχή του Ρομαντισμού κι έγινε μέλος της επαναστατικής οργάνωσης «Φιλική Εταιρεία», αναλαμβάνοντας το καθήκον να ξεσηκώσει τους σκλαβωμένους συμπατριώτες του ενάντια στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Το ντοκιμαντέρ αποτελεί μια μοναδική οπτική εμπειρία, ακολουθώντας τα χνάρια του Παπαφλέσσα σε Τουρκία, Ρουμανία και Ουκρανία, αλλά και με τα animation του Μπάμπη Αλεξιάδη να αποδίδουν όλα τα ιστορικά γεγονότα. Τη διεύθυνση φωτογραφίας επιμελήθηκε η Κατερίνα Μαραγκουδάκη, ενώ  την πρωτότυπη μουσική έγραψε ο Αρίωνας  Γυφτάκης. Η ταινία έλαβε το Βραβείο Φωτογραφίας  στο 16ο  Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας 2022.  

Γραφεία

Κινηματογράφος

Member of

europa-cinemas-creative-europe