Πρόγραμμα Ταινιοθήκης

Η αρπαγή | Le ravissement

Από Παρασκευή, 19 Απρ 2024 19:00 έως Τετάρτη, 24 Απρ 2024 20:40
Αναρτήθηκε από zchatzi
Προβολές: 229

ΑΙΘΟΥΣΑ Α

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19/04 - ΤΕΤΑΡΤΗ 24/04: 19:00 & 21:00

Η Αρπαγή | Le Ravissement (97', Ιρίς Καλτενμπάκ) One from the Heart

Η One from the Heart παρουσιάζει το ντεμπούτο της Ίρις Καλτενμπάκ (Iris Kaltenbäck), Η ΑΡΠΑΓΗ (Le Ravissement – The Rapture). Η γαλλική ταινία έκανε πρεμιέρα στην Εβδομάδα Κριτικής (Semaine de la Critique) του Φεστιβάλ Καννών όπου κέρδισε το Βραβείο Σεναρίου SACD.

ΣΥΝΟΨΗ

Πώς εκτροχιάστηκε η ζωή της Λύντια, μιας νεαρής μαίας αφοσιωμένης στη δουλειά της; Φταίει ο πρόσφατος χωρισμός της, η εγκυμοσύνη της καλύτερης φίλης της Σαλομέ ή η τυχαία συνάντηση με τον Μίλος, ένας πιθανός νέος έρωτας; Η Λύντια παγιδεύεται σε μία αλληλουχία ψεμάτων και η ζωή όλων ανατρέπεται.

Πρωταγωνιστεί η μαγευτική Χαφσία Χερζί που είχαμε γνωρίσει στην ταινία Κους Κους με Φρέσκο Ψάρι του Αμπντελατίφ Κεσίς.

ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ

«Ένα καθηλωτικό ντεμπούτο» (Libération)

«H Hafsia Herzi είναι συναρπαστική» (Télérama)

«Μια ταινία τέλειας μαεστρίας» (Le Monde)

«Ένα εντελώς ρεαλιστικό ψυχολογικό θρίλερ» (Le Figaro(

«Χωρίς ποτέ να κρίνει, η ταινία γίνεται μάρτυρας των διάφορων σταδίων μιας καθοδικής σπείρας όπου υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στη χειραγώγηση αγαπημένων προσώπων και στην παραβίαση της εμπιστοσύνης, και στην απόγνωση που έχει δημιουργηθεί από την αδιαφορία και την έλλειψη προσοχής από τους άλλους. Πρόκειται για ένα είδος ψυχολογικού υπέρηχου που η Iris Kaltenback διαχειρίζεται με έξυπνες αφηγηματικές προτάσεις, προσφέροντας φανταστικούς ρόλους στους δύο πρωταγωνιστές της». (Cineuropa)

«Οι επιλογές της κάνουν την ταινία Η Αρπαγή ένα συναρπαστικό δράμα, και αν αυτό μπορεί να το πετύχει με το ντεμπούτο της, το μέλλον είναι λαμπρό για την Iris Kaltenback». (ICS)

«Η επιλογή του voice over λειτουργεί πολύ καλά ως ένας τρόπος να μεταφερόμαστε σε διαφορετικές χρονικές στιγμές των σκέψεων και των πράξεων των κεντρικών χαρακτήρων. Ένα χαμένο στοιχείο; Μια λάθος εξήγηση; Ίσως. Ίσως όχι. Συχνά κοντινά πλάνα μας δίνουν την ευκαιρία να μελετήσουμε τα πρόσωπα και να αναρωτηθούμε αν θα τα είχαμε καταφέρει καλύτερα αν βρισκόμασταν στη θέση του Μίλος ή της Σαλομέ υπό τις ίδιες συνθήκες». (Screendaily)


-Είσοδος για όλες τις αίθουσες: 7€, 5€* (μειωμένο)

Κάθε Πέμπτη ισχύει προσφορά εισόδου για 2 άτομα με ένα εισιτήριο στα 7€

*Το μειωμένο εισιτήριο αφορά στις παρακάτω κατηγορίες:
μαθητές, φοιτητές, άτομα άνω των 65 ετών, άνεργοι, άνθρωποι με αναπηρία – ΑμεΑ (ισχύει και για έναν/μία συνοδό), δάσκαλοι-καθηγητές, ατέλειες.

Προνόμια μελών σε ΜΜΕ

-Αθηνόραμα Club (Αθηνόραμα): Από Δευτέρα έως και Πέμπτη, ειδική τιμή € 5

Κλείστε ηλεκτρονικά τα εισιτήριά σας στο: https://tickets.tainiothiki.gr/
Σημειώνεται πως οι δικαιούχοι μειωμένου εισιτηρίου, θα πρέπει να προμηθευτούν τα εισιτήριά τους από το ταμείο της Ταινιοθήκης. 

Γραφεία

Κινηματογράφος

Member of

europa-cinemas-creative-europe