Πρόγραμμα Ταινιοθήκης

Χορεύοντας με τον Μπέκετ (Dance First)

Από Πέμπτη, 4 Απρ 2024 19:00 έως Τετάρτη, 10 Απρ 2024 20:40
Αναρτήθηκε από zchatzi
Προβολές: 379

ΑΙΘΟΥΣΑ Α

ΠΕΜΠΤΗ 04/04 - ΤΕΤΑΡΤΗ 10/04

19:00: Χορεύοντας με τον Μπέκετ (Dance First) (100', James Marsh) FilmTrade

ΣΥΝΟΨΗ

Σάμιουελ Μπέκετ, εμβληματικός Ιρλανδός συγγραφέας, θεατρικός σκηνοθέτης και ποιητής, νομπελίστας, παριζιάνος μπον βιβέρ, αγωνιστής της γαλλικής αντίστασης, διανοούμενος, άπιστος σύζυγος, μοναχικός… Έγινε ευρύτερα γνωστός για τα περιβόητα έργα του Περιμένοντας τον Γκοντό (Waiting for Godot) και Τέλος Παιχνιδιού (Endgame). Η ταινία ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΕΚΕΤ αποτελεί μια σαρωτική αφήγηση της πολυδιάστατης ζωής του Μπέκετ, μια ασυνήθιστη βιογραφία, καθώς η ανασκόπηση γίνεται μέσα από το πρίσμα των σφαλμάτων του και περιστρέφεται γύρω από τις σημαντικότερες σχέσεις του, κυρίως με τις γυναίκες που τον αγάπησαν, αλλά που ο ίδιος ένιωθε ότι είχε αδικήσει...

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ΤΖΕΙΜΣ ΜΑΡΣ:

"Η ταινία ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΕΚΕΤ είναι μια ευρηματική, παιχνιδιάρικη και συχνά συγκινητική αφήγηση της ζωής του Μπέκετ, με τολμηρή δομή και ευφάνταστες προσεγγίσεις, όπως αρμόζει σε έναν συγγραφέα με τόσο ριζοσπαστική επιρροή στη σύγχρονη κουλτούρα."


-Είσοδος για όλες τις αίθουσες: 7€, 5€* (μειωμένο)

Κάθε Πέμπτη ισχύει προσφορά εισόδου για 2 άτομα με ένα εισιτήριο στα 7€

*Το μειωμένο εισιτήριο αφορά στις παρακάτω κατηγορίες:
μαθητές, φοιτητές, άτομα άνω των 65 ετών, άνεργοι, άνθρωποι με αναπηρία – ΑμεΑ (ισχύει και για έναν/μία συνοδό), δάσκαλοι-καθηγητές, ατέλειες.

Προνόμια μελών σε ΜΜΕ

-Αθηνόραμα Club (Αθηνόραμα): Από Δευτέρα έως και Πέμπτη, ειδική τιμή € 5

Κλείστε ηλεκτρονικά τα εισιτήριά σας στο: https://tickets.tainiothiki.gr/
Σημειώνεται πως οι δικαιούχοι μειωμένου εισιτηρίου, θα πρέπει να προμηθευτούν τα εισιτήριά τους από το ταμείο της Ταινιοθήκης. 

Γραφεία

Κινηματογράφος

Member of

europa-cinemas-creative-europe