Πρόγραμμα Ταινιοθήκης

Poor Things

Από Πέμπτη, 21 Μαρ 2024 21:00 έως Δευτέρα, 25 Μαρ 2024 21:00
Αναρτήθηκε από pipidi
Προβολές: 251

ΑΙΘΟΥΣΑ Β

ΠΕΜΠΤΗ 21/03 - ΔΕΥΤΕΡΑ 25/03 και ΤΕΤΑΡΤΗ 27/03

 21:00 Poor Things (140', Γιώργος Λάνθιμος) Feelgood

 

Ο φετινός Χρυσός Λέοντας της Βενετίας ανήκει στον Γιώργο Λάνθιμο, τον πρώτο Έλληνα δημιουργό που απέσπασε το σπουδαίο αυτό βραβείο, χαράζοντας τον δρόμο για το οσκαρικό αποτύπωμα της ταινίας! Η εξαιρετική Emma Stone (H Ευνοούμενη-The Favorite, La La Land) συνυπογράφει την παραγωγή και πρωταγωνιστεί με μία αφοπλιστική ερμηνεία στη σάτιρα εποχής που πραγματεύεται τις επιθυμίες της γυναικείας φύσης μέσα από μία άλλη εκδοχή του Φρανκεστάιν. Δίπλα της στέκονται ισάξια οι Mark Ruffalo (Τα παιδιά είναι εντάξει-The Kids Are All Right), Willem Dafoe (The Florida Project) και Ramy Youssef (Ramy).

Το σενάριο, που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Alasdair Gray, υπογράφει ο Tony McNamara της ταινίας Η Ευνοούμενη, ενώ πίσω από την κάμερα συναντάμε τον διευθυντή φωτογραφίας Robbie Ryan (Η Ευνοούμενη), την ενδυματολόγο Holly Waddington (Lady Macbeth), το σκηνογραφικό δίδυμο των Shona Heath και James Price, καθώς και τον σταθερό συνεργάτη του δημιουργού Γιώργο Μαυροψαρίδη στο μοντάζ.

ΣΥΝΟΨΗ

Η νεαρή Bella Baxter (Stone) ανασταίνεται χάρη στον ιδιοφυή και αντι- συμβατικό επιστήμονα Dr Godwin Baxter (Willem Dafoe) και υπό την προστασία του η διψασμένη για ζωή Bella ανυπομονεί να μάθει. Πολύ σύντομα, η Bella το σκάει με τον Duncan Wedderburn (Mark Ruffalo), έναν ικανό και με αμβλυμμένη ηθική δικηγόρο, σε μια περιπέτεια περι- πλάνησης. Απελευθερωμένη από τις προκαταλήψεις και τα στεγανά της εποχής της, η αποφασισμένη Bella επιδιώκει να δώσει τη μάχη της για την ισότητα και την ελευθερία.

poor-things-posters


-Είσοδος για όλες τις αίθουσες: 7€, 5€* (μειωμένο)

Κάθε Πέμπτη ισχύει προσφορά εισόδου για 2 άτομα με ένα εισιτήριο στα 7€

*Το μειωμένο εισιτήριο αφορά στις παρακάτω κατηγορίες:
μαθητές, φοιτητές, άτομα άνω των 65 ετών, άνεργοι, άνθρωποι με αναπηρία – ΑμεΑ (ισχύει και για έναν/μία συνοδό), δάσκαλοι-καθηγητές, ατέλειες.

Προνόμια μελών σε ΜΜΕ

-Αθηνόραμα Club (Αθηνόραμα): Από Δευτέρα έως και Πέμπτη, ειδική τιμή € 5

Κλείστε ηλεκτρονικά τα εισιτήριά σας στο: https://tickets.tainiothiki.gr/
Σημειώνεται πως οι δικαιούχοι μειωμένου εισιτηρίου, θα πρέπει να προμηθευτούν τα εισιτήριά τους από το ταμείο της Ταινιοθήκης. 

Γραφεία

Κινηματογράφος

Member of

europa-cinemas-creative-europe