Πρόγραμμα Ταινιοθήκης

Το Αγόρι και ο Ερωδιός | The Boy and the Heron

Από Σαββάτο, 3 Φεβ 2024 18:30 έως Τετάρτη, 7 Φεβ 2024 18:30
Αναρτήθηκε από pipidi
Προβολές: 475

ΑΙΘΟΥΣΑ Α :ΠΕΜΠΤΗ 01/02 έως ΤΕΤΑΡΤΗ 07/02 στις 18:30 εκτός Παρασκευής 02/02

ΑΙΘΟΥΣΑ ΒΠΕΜΠΤΗ 01/02 έως ΤΕΤΑΡΤΗ 07/02 στις 21:00

Το Αγόρι και ο Ερωδιός | The Boy and the Heron (124', Χαγιάο Μιγιαζάκι) Feelgood

ΣΥΝΟΨΗ

Ένα νεαρό αγόρι, ο Μάχιτο, που του λείπει αφόρητα η νεκρή μητέρα του, επιχειρεί να διεισδύσει σε έναν κόσμο όπου ζωντανοί και νεκροί μοιάζει να συνυπάρχουν. Σε εκείνον τον κόσμο ο θάνατος τελειώνει και η ζωή βρίσκει μια νέα αρχή.

 Οδηγός του Μάχιτο σε αυτό το ταξίδι είναι ένα πλάσμα, μισός ερωδιός και μισός άνθρωπος, το οποίο ισορροπεί οριακά στα όρια ψέματος και αλήθειας. Το αγόρι στο νέο κόσμο κάνει ουσιαστικούς φίλους, ξαναβρίσκει τη μητέρα του, και συναντά τον δημιουργό του κόσμου.

"Χαίρομαι τόσο πολύ που ήσουν εδώ".

Μια ημι-αυτοβιογραφική αφήγηση για τη ζωή, το θάνατο και τη δημιουργία, ένας φόρος τιμής στη φιλία, από το εμπνευσμένο μυαλό του Hayao Miyazaki.

 

Σενάριο/Σκηνοθεσία: Hayao Miyazaki
Μουσική: Joe Hisaishi
Πρωταγωνιστούν: Soma Santoki, Masaki Suda, Aimyon, Yoshino Kimura, Shōhei Hino, Ko Shibasaki, Takuya Kimura


«Το Αγόρι και ο Ερωδιός», το βραβευμένο με Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ταινίας Animation τελευταίο αριστούργημα του Hayao Miyazaki που έχει κατακτήσει κοινό και κριτικούς και τώρα διεκδικεί το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Animation, κυκλοφορεί από 1 Φεβρουαρίου στους κινηματογράφους και στην Ελλάδα.

Με αφορμή την έξοδο της πολυαναμενόμενης ταινίας του κορυφαίου Ιάπωνα δημιουργού, μια από τις ακριβότερες όλων των εποχών στην Ιαπωνία,  η Feelgood Entertainment οργανώνει θεματικές συζητήσεις για το λυρικό και μεγαλειώδες αυτό υπερθέαμα.

Η αρχή θα γίνει  την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου στον κινηματογράφο ΑΣΤΟΡ (Σταδίου 28-είσοδος από στοά Κοραή, ΜΕΤΡΟ Πανεπιστήμιο) στις 19.00, μετά το τέλος της προβολής των 17.00, με τον βραβευμένο από διεθνώς αναγνωρισμένα φεστιβάλ για το film του “Heatwave” σκηνοθέτη και animator Φωκίωνα Ξένο και τον Πάνο Γκένα, κριτικό κινηματογράφου, αρχισυντάκτη του ΣΙΝΕΜΑ cinemagazine.gr και υπεύθυνο προγράμματος ελληνικών ταινιών μικρού μήκους του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας.

Ακολούθως, την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου στις 21.50, στον κινηματογράφο ΔΑΝΑΟΣ (Λ. Κηφισίας 109, Αμπελόκηποι), μετά το τέλος της προβολής των 19.45, σε συνεργασία με το Comicdom CON Athens 2024, σχετική θεματική συζήτηση θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή των Μυρτώ Τσελέντη, θεωρητικού των manga και project manager στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, Αλέκου Παπαδάτου, animator, συγγραφέα comics και εικονογράφου και τον Δημήτρη Σαββαΐδη, δημιουργό και παραγωγό animation.

Μοναδικές συναντήσεις με ανθρώπους που αγαπούν τον κόσμο του Miyazaki και ξέρουν από animation, οι οποίοι συζητάνε με το κοινό για τον μοναδικό εικονοκλάστη δημιουργό.


-Είσοδος για όλες τις αίθουσες: 7€, 5€* (μειωμένο)

Κάθε Πέμπτη ισχύει προσφορά εισόδου για 2 άτομα με ένα εισιτήριο στα 7€

*Το μειωμένο εισιτήριο αφορά στις παρακάτω κατηγορίες:
μαθητές, φοιτητές, άτομα άνω των 65 ετών, άνεργοι, άνθρωποι με αναπηρία – ΑμεΑ (ισχύει και για έναν/μία συνοδό), δάσκαλοι-καθηγητές, ατέλειες.

Προνόμια μελών σε ΜΜΕ

-Αθηνόραμα Club (Αθηνόραμα): Από Δευτέρα έως και Πέμπτη, ειδική τιμή € 5

Κλείστε ηλεκτρονικά τα εισιτήριά σας στο: https://tickets.tainiothiki.gr/
Σημειώνεται πως οι δικαιούχοι μειωμένου εισιτηρίου, θα πρέπει να προμηθευτούν τα εισιτήριά τους από το ταμείο της Ταινιοθήκης. 

Γραφεία

Κινηματογράφος

Member of

europa-cinemas-creative-europe