Πρόγραμμα Ταινιοθήκης

Ο καλύτερός μου εχθρός | ΑΦΙΕΡΩΜΑ HERZOG VS. KINSKI

Από Κυριακή, 28 Ιαν 2024 21:00 έως Κυριακή, 28 Ιαν 2024 22:45
Αναρτήθηκε από pipidi
Προβολές: 254

ΑΦΙΕΡΩΜΑ HERZOG VS. KINSKI

ΑΙΘΟΥΣΑ Α

ΚΥΡΙΑΚΗ 28/01

21.00 Ο καλύτερός μου εχθρός (1999, 95’)

Προλογίζει η Ντέπυ Βρεττού, ραδιοφωνική και τηλεοπτική παραγωγός

 


Ο καλύτερός μου εχθρός / My Best Fiend / Mein liebster Feind - Klaus Kinski
(Γερμανία-Ηνωμένο Βασίλειο-Γαλλία-Φινλανδία, 1999)

Σκηνοθεσία - σενάριο: Βέρνερ Χέρτσογκ / Werner Herzog. Με τους: Klaus Kinski, Eva Mattes, Claudia Cardinale, Beat Presser, Guillermo Rios, Andres Vicente, Justo Gonzalez, Benino Moreno Placido, βαρόνοςκαι βαρόνη von d. Recke, Jose Koechlin von Stein, Bill Pence. Γλώσσες: Γερμανικά, Αγγλικά, Ισπανικά. Έγχρωμο, 95΄.

Στην δεκαετία του ’50, ο έφηβος τότε Βέρνερ Χέρτσογκ συγκατοικούσε με τον Κλάους Κίνσκι, έναν εγωπαθή και με μανιακές κρίσεις φιλόδοξο καλλιτέχνη. Στην διάρκεια μιας τέτοιας κρίσης, ο Κίνσκι, σε κατάσταση τυφλής οργής, κατέστρεψε κυριολεκτικά το διαμέρισμα όπου διέμεναν και κάπου εκεί ξεκινά μια συνεργασία και μια μεγάλη, όσο και προβληματική φιλία. Σ’ αυτό το πολύ προσωπικό ντοκιμαντέρ, ο σκηνοθέτης σκιαγραφεί, σχεδόν 10 χρόνια μετά το θάνατο του Κίνσκι, το πορτραίτο του, αναπολώντας τα πάνω και τα κάτω της φιλίας τους, τις συγκρούσεις και τα ξεσπάσματα του Κίνσκι στη διάρκεια των ταινιών που συνεργάστηκαν και επισκέπτεται το διαμέρισμα όπου ζούσαν στο Μόναχο, καθώς και τους χώρους των ταινιών που γύρισαν μαζί.

Δείτε το τρέιλερ:



ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 6 ευρώ (γενική είσοδος).

Η Ταινιοθήκη της Ελλάδας προσφέρει την δυνατότητα online κράτησης εισιτηρίων στη διεύθυνσηhttps://tickets.tainiothiki.gr/

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΟΣ ΕΔΩ.

Γραφεία

Κινηματογράφος

Member of

europa-cinemas-creative-europe