Πρόγραμμα Ταινιοθήκης

Φιτζκαράλντο, ο τυχοδιώκτης του Αμαζονίου | ΑΦΙΕΡΩΜΑ HERZOG VS. KINSKI

Από Σαββάτο, 27 Ιαν 2024 21:00 έως Σαββάτο, 27 Ιαν 2024 23:40
Αναρτήθηκε από pipidi
Προβολές: 238

ΑΦΙΕΡΩΜΑ HERZOG VS. KINSKI

ΑΙΘΟΥΣΑ Α

ΣΑΒΒΑΤΟ 27/01

21.00 Φιτζκαράλντο, ο τυχοδιώκτης του Αμαζονίου (1982, 158’)*

Προλογίζει ο Γιάννης Ζουμπουλάκης, κριτικός κινηματογράφου

Σημειώνεται ότι η διάρκεια 108' που αναγράφεται σε προηγούμενο πρόγραμμα δεν ισχύει, και η σωστή διάρκεια είναι 158 λεπτά. 

 


Φιτζκαράλντο, ο τυχοδιώκτης του Αμαζονίου / Fitzcarraldo

(Δυτική Γερμανία-Περού, 1982)

Σκηνοθεσία - σενάριο: Βέρνερ Χέρτσογκ / Werner Herzog. Με τους: Klaus Kinski (Brian Sweeney “Fitzcarraldo” Fitzgerald), Claudia Cardinale (Molly), Jose Lewgoy (Don Aquilino), Paul Hittscher (οκαπετάνιος), Huerequeque (Huerequeque), Miguel Angel Fuentes (Cholo). Γλώσσες: Γερμανικά, Ισπανικά, Αγγλικά, Σουάρ, Ιταλικά. Έγχρωμη, 108΄.

Ο Μπράιαν Σουίνι Φιτζέραλντ, λάτρης της όπερας, περισσότερο γνωστός με το όνομα Φιτζκαράλντο, θέλει να κατασκευάσει στο Ικίτος, στην καρδιά του Αμαζονίου, το μεγαλύτερο θέατρο λυρικής όπερας του κόσμου και να καλέσει στα εγκαίνια τον διάσημο τενόρο Καρούζο. Με τη βοήθεια της γυναίκας του Μόλι, προσπαθεί να βρει χρηματοδότες. Όμως ανακαλύπτει ότι ο μοναδικός τρόπος για να βγάλει πολλά χρήματα είναι να εκμεταλλευτεί το καουτσούκ. Σύμφωνα με τους χάρτες τους οποίους συμβουλεύεται, υπάρχει ένα σημείο όπου ο ποταμός είναι πλωτός και από το οποίο τον χωρίζει μονάχα ένα βουνό. Έτσι λοιπόν, μ’ ένα ποταμόπλοιο που το ονομάζει Μόλι-Αΐντα και πείθοντας τους ιθαγενείς της περιοχής να τον βοηθήσουν, προσπαθεί να πετύχει το ακατόρθωτο: να μεταφέρει το ποταμόπλοιο μέσα από τα βουνά και, περνώντας έτσι στην άλλη πλευρά, να αποφύγει το εμπόδιο των καταρρακτών και να κατεβεί κατά μήκος του ποταμού προς την περιοχή των δέντρων του καουτσούκ.

Δείτε το τρέιλερ:ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 6 ευρώ (γενική είσοδος).

Η Ταινιοθήκη της Ελλάδας προσφέρει την δυνατότητα online κράτησης εισιτηρίων στη διεύθυνσηhttps://tickets.tainiothiki.gr/

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΟΣ ΕΔΩ.

Γραφεία

Κινηματογράφος

Member of

europa-cinemas-creative-europe