Πρόγραμμα Ταινιοθήκης

Βόιτσεκ | ΑΦΙΕΡΩΜΑ HERZOG VS. KINSKI

Από Σαββάτο, 27 Ιαν 2024 19:00 έως Σαββάτο, 27 Ιαν 2024 20:30
Αναρτήθηκε από pipidi
Προβολές: 223

ΑΦΙΕΡΩΜΑ HERZOG VS. KINSKI

ΑΙΘΟΥΣΑ Α

ΣΑΒΒΑΤΟ 27/01

19.00 Βόιτσεκ (1979, 82’)

Προλογίζει η Άντζελα Μπρούσκου, σκηνοθέτης


Βόιτσεκ / Woyzeck

(Δυτική Γερμανία, 1979)

Σκηνοθεσία: Βέρνερ Χέρτσογκ / Werner Herzog. Σενάριο: Werner Herzog, από το θεατρικό έργο του Georg Buchner. Με τους: Klaus Kinski (Woyzeck), Eva Mattes (Marie), Wolfgang Reichmann (Hauptmann), Willy Semmelrogge (ο γιατρός), Josef Bierbichler (ο επικεφαλής της μπάντας), Paul Burian (Andres). Γλώσσα: Γερμανικά. Έγχρωμη, 82΄.

Σε μια γερμανική κωμόπολη, στα μέσα του 1800, ζει ο στρατιώτης Βόιτσεκ, άνθρωπος καλοσυνάτος και αφελής, προικισμένος με μια βαθιά ευαισθησία και αφοσιωμένος στη Μαρί, με την οποία έχει αποκτήσει κι ένα γιο. Για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις οικογενειακές υποχρεώσεις, κάνει περιστασιακά τον κουρέα για τους συναδέλφους του και διαθέτει τον εαυτό του ως πειραματόζωο στις περίεργες έρευνες ενός γιατρού. Οι συνάδελφοί του τον κοροϊδεύουν και τον αντιμετωπίζουν υποτιμητικά. Ο Βόιτσεκ ανοίγει την καρδιά του μονάχα στο φίλο του Αντρές. Όταν ανακαλύπτει πως η Μαρί τον απατά, πέφτει σε βαθιά κατάθλιψη. Αφού αφήσει τα λιγοστά υπάρχοντά του στον Αντρές, δολοφονεί τη Μαρί μαχαιρώνοντάς την.

Δείτε το τρέιλερ:



ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 6 ευρώ (γενική είσοδος).

Η Ταινιοθήκη της Ελλάδας προσφέρει την δυνατότητα online κράτησης εισιτηρίων στη διεύθυνσηhttps://tickets.tainiothiki.gr/

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΟΣ ΕΔΩ.

Γραφεία

Κινηματογράφος

Member of

europa-cinemas-creative-europe