Πρόγραμμα Ταινιοθήκης

Escape from Rented Island: The Lost Paradise of Jack Smith | DREAMLAND

Από Κυριακή, 2 Απρ 2023 21:00 έως Κυριακή, 2 Απρ 2023 22:30
Αναρτήθηκε από pipidi
Προβολές: 347

Dreamland Film Festival

ΑΙΘΟΥΣΑ Β

ΚΥΡΙΑΚΗ 02/04

21:00 Escape from Rented Island: The Lost Paradise of Jack Smith
του Jerry Tartaglia, ΗΠΑ 2018, 88’, αγγλικά με ελληνικούς υπότιτλους

escapefromrentedisland

Περιγραφή: 

"Το ονομάζω " Κινηματογραφικό Δοκίμιο", αλλά στην πραγματικότητα είναι ένα μη-ντοκιμαντέρ που δίνει στον Jack Smith την ευκαιρία να ακουστεί χωρίς την παρέμβαση συνεντεύξεων/talking heads από κριτικούς και πρώην φίλους". (Jerry Tartaglia)

Για περισσότερα από είκοσι χρόνια, ο Jerry Tartaglia εργάστηκε για την αποκατάσταση, τη διατήρηση και την έκθεση της κινηματογραφικής κληρονομιάς του Jack Smith. Το έργο του ως συντηρητής, που έγινε με την υποστήριξη των φίλων του Jack, του Ιδρύματος Plaster και της γκαλερί Gladstone, κατέστησε δυνατή τη διάθεση των ταινιών του Smith στις μελλοντικές γενιές.

Έχοντας ολοκληρώσει αυτό το έργο, ο Tartaglia δημιούργησε ένα κινηματογραφικό δοκίμιο που αποτελείται από είκοσι μία σύντομες εικονογραφήσεις των Αισθητικών και Πολιτικών αρχών του Smith, όπως ο Καπιταλισμός, η Λάμψη, το Περφόρμανς, το Τυχαίο, η Βαρεμάρα, η Κλοπή, η Αδικία και η Maria Montez.

"Ο Τζακ Σμιθ άφησε πίσω του μια κρύπτη ηχογραφήσεων που έκανε στις δεκαετίες του 1970, του '80 και νωρίτερα, στις οποίες αποκαλύπτει πολλά για τις ιδέες του για την τέχνη, τον Κινηματογράφο, την πολιτική και τη ζωή. Ορισμένες από τις ηχογραφήσεις είναι σόλο αναγνώσεις των δημοσιευμένων γραπτών του, ενώ άλλες είναι ντοκουμέντα των "ζωντανών κινηματογραφικών" του παραστάσεων. Ορισμένες είναι ηχογραφήσεις που καταγράφουν τις πρόβες για τις ταινίες του και άλλες είναι αυτοσχέδιες απαγγελίες πάνω σε ένα θέμα.

Οι ηχογραφήσεις αυτές μου παραχωρήθηκαν από τον ιδιοκτήτη του Αρχείου Jack Smith, The Gladstone Gallery, Νέα Υόρκη και Βρυξέλλες, για να τις χρησιμοποιήσω στην ταινία μου Escape From Rented Island: Ο χαμένος παράδεισος του Τζακ Σμιθ.

Έχω επιλέξει τις πιο τολμηρές και ελκυστικές από αυτές τις ηχογραφήσεις με εικόνες από τις ταινίες και τη φωτογραφία του που παραδειγματίζουν ή εικονογραφούν τις ιδέες του. Το μοναδικό χαρακτηριστικό της ταινίας είναι ότι δεν υπάρχουν συνεντεύξεις "ομιλούντων κεφαλών" με κανέναν. Ο μόνος εκπρόσωπος του Τζακ Σμιθ είναι ο ίδιος ο Τζακ! "(JT)


Περισσότερα: https://www.dreamlandfilmfestival.gr/

Είσοδος στο DREAMLAND – ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΝΕΙΡΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ: 5€ ανά προβολή

Γραφεία

Κινηματογράφος

Member of

europa-cinemas-creative-europe