Πρόγραμμα Ταινιοθήκης

Ticket of No Return | DREAMLAND

Από Σαββάτο, 1 Απρ 2023 19:00 έως Σαββάτο, 1 Απρ 2023 21:00
Αναρτήθηκε από pipidi
Προβολές: 427

Dreamland Film Festival

ΑΙΘΟΥΣΑ Β

ΣΑΒΒΑΤΟ 01/04

19:00 Ticket of No Return της Ulrike Ottinger, Γερμανία 1979, 107’, γερμανικά με ελληνικούς υπότιτλους

ticket-of-no-return

Περιγραφή: 

Εκείνη, μια γυναίκα εξαίσιας ομορφιάς, κλασικής αξιοπρέπειας και αρμονικών ραφαηλικών αναλογιών, μια γυναίκα που δημιουργήθηκε όπως καμία άλλη για να γίνει Μήδεια, Μαντόνα, Βεατρίκη, Ιφιγένεια, Ασπασία, αποφάσισε μια ηλιόλουστη χειμωνιάτικη μέρα να εγκαταλείψει τη La Rotonda...

Αγόρασε ένα εισιτήριο χωρίς επιστροφή για το Βερολίνο-Tegel. Ήθελε να ξεχάσει το παρελθόν της, ή μάλλον να το εγκαταλείψει σαν ένα καταδικασμένο σπίτι. Ήθελε να επικεντρώσει όλες τις δυνάμεις της σε ένα πράγμα, σε κάτι δικό της. Η μόνη της επιθυμία ήταν να ακολουθήσει επιτέλους το δικό της πεπρωμένο.

Το Βερολίνο, μια πόλη στην οποία ήταν παντελώς άγνωστη, φαινόταν ακριβώς το κατάλληλο μέρος για να ικανοποιήσει ανενόχλητη το πάθος της. Το πάθος της ήταν το αλκοόλ, ζούσε για να πίνει και έπινε για να ζει, η ζωή μιας πότισσας. Η αποφασιστικότητά της να ζήσει μια ναρκισσιστική, πεσιμιστική λατρεία της μοναξιάς ενισχύθηκε κατά τη διάρκεια της φυγής της, μέχρι που έφτασε στο επίπεδο στο οποίο μπορούσε να ζήσει.

Είχε φτάσει η ώρα για να θέσει σε εφαρμογή τα σχέδιά της.
Στην ταινία πρωταγωνιστεί η Ταμπέα Μπλούμενσάιν, γνωστή και από το avant-garde γκρουπ των 80s Die Tödliche Doris, και κάνει μια κάμεο εμφάνιση η Nina Hagen!


Περισσότερα: https://www.dreamlandfilmfestival.gr/

Είσοδος στο DREAMLAND – ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΝΕΙΡΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ: 5€ ανά προβολή

Γραφεία

Κινηματογράφος

Member of

europa-cinemas-creative-europe