Ο ιστότοπος της Ταινιοθήκης της Ελλάδος βρίσκεται σε διαδικασία αναβάθμισης

Μουσείο Κινηματογράφου

Επισκευθείτε την πολύ ενδιαφέρουσα ενότητα "Μουσείο Κινηματογράφου"

Μέσα από την ενότητα αυτή, θα μπορέσετε να πλοηγθείτε στα Ψηφιακά Μουσειακά Εκθέματα και να δείτε βίντεο με τρισδιάστατη αναπαράσταση για δέκα από αυτά.

Επίσης θα βρείτε ενδιαφέρουσες πληροφορίες, για την πολυμεσική έκδοση της Ταινιοθήκης της Ελλάδος και του Μουσείου Κινηματογράφου.

Αρχική σελίδα » Νέα & Ανακοινώσεις » Παρουσίαση Νέου

Νέα & Ανακοινώσεις

[29/05/2018]  Δημοσιεύτηκε από Admin

Big Bang International Short Film Festival: Πανόραμα Ιρανικών Μικρού Μήκους Ταινιών στον θερινό κινηματογράφο «Λαϊς»

Μια σπάνια ευκαιρία να παρακολουθήσουν ό,τι πιο φρέσκο έχουν να επιδείξουν οι νέοι Ιρανοί μικρομηκάδες προσφέρει στους έλληνες κινηματογραφόφιλους το φετινό  Big Bang International Short Film Festival και η t-shOrt.
Το φεστιβάλ, με καλλιτεχνικό διευθυντή τον σκηνοθέτη και παραγωγό Κυριάκο Χατζημιχαηλίδη,  θα πραγματοποιηθεί 1-3 Ιουνίου (Παρασκευή-Κυριακή) στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος.

Την Κυριακή 3/6, στην τελετή λήξης, θα απονεμηθούν τα βραβεία. To πρόγραμμα περιλαμβάνει ταινίες μυθοπλασίας, animation και ένα ντοκιμαντέρ.

Στόχος του BigBang International Short Film Festival για το 2018 είναι η εστίαση στον Ιρανικό ΜικροΚινηματογράφο μέσα από ένα μεγάλο πανόραμα μικρού μήκους ταινιών από Ιρανούς δημιουργούς.

Στην τελετή έναρξης, 1 Ιουνίου, θα προβληθούν μικρού μήκους ταινίες σπουδαίων Ιρανών σκηνοθετών, συμπεριλαμβανομένης της πρώτης μικρού μήκους ταινίας του Ασκάρ Φαραντί, «Janali». Τις ταινίες θα παρουσιάσει ο Δημήτρης Νάκος.
Επιπλέον, η φετινή διοργάνωση θα περιλαμβάνει
στις 3 Ιουνίου αφιέρωμα στην ισότητα των δύο φύλων με θεματική «Ισότητα των δύο φύλων, δομές υποστήριξης γυναικών», δεδομένων των σχετικών συνθηκών στο Ιράν.

Ώρες προβολών: 6 μ.μ., 8 μ.μ., 10 μ.μ.

Είσοδος Ελεύθερη.

Όλες οι πληροφορίες για το φεστιβάλ υπάρχουν στο www.shortfilm.gr 

 

Το φεστιβάλ υποστηρίζεται από το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού της Ελλάδας με το πρόγραμμά «Μια ευκαιρία για όλους μας» προκειμένου να ευαισθητοποιηθεί το κοινό γύρω από σημαντικά θέματα.

Επίσης από την Ελληνική Πρεσβεία στην Τεχεράνη, το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, την Ο.Κ.Λ.Ε. (Ομοσπονδία Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας).