Ο ιστότοπος της Ταινιοθήκης της Ελλάδος βρίσκεται σε διαδικασία αναβάθμισης

Μουσείο Κινηματογράφου

Επισκευθείτε την πολύ ενδιαφέρουσα ενότητα "Μουσείο Κινηματογράφου"

Μέσα από την ενότητα αυτή, θα μπορέσετε να πλοηγθείτε στα Ψηφιακά Μουσειακά Εκθέματα και να δείτε βίντεο με τρισδιάστατη αναπαράσταση για δέκα από αυτά.

Επίσης θα βρείτε ενδιαφέρουσες πληροφορίες, για την πολυμεσική έκδοση της Ταινιοθήκης της Ελλάδος και του Μουσείου Κινηματογράφου.

Αρχική σελίδα » Νέα & Ανακοινώσεις » Παρουσίαση Νέου

Νέα & Ανακοινώσεις

[31/01/2018]  Δημοσιεύτηκε από Admin

Σινεμά με τον Φρόυντ|Οι Βοσκοί του Νίκου Παπατάκη στις 4 Φεβρουαρίου

Η Ελληνική Ψυχαναλυτική Εταιρεία συνεχίζει για τέταρτη συνεχή χρονιά τον κύκλο των προβολών με τίτλο “Σινεμά με τον Φρόυντ”,  ο οποίος φέτος πραγματοποιείται στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος.

Την πέμπτη ταινίας του φετινού κύκλου θα αποτελέσει το Οι βοσκοί του 1967 σε σκηνοθεσία, σενάριο και παραγωγή Νίκου Παπατάκη.

Συζητούν: Γιάννης Οικονομίδης, σκηνοθέτης και Αθανάσιος Αλεξανδρίδης, ψυχαναλυτής

Προλογίζει: Μισέλ Δημόπουλος, κριτικός και ιστορικός του κινηματογράφου

Συντονίζει: Χάρης Μωρίκης

Υπόθεση: Ο Έλληνας της διασποράς Νίκος Παπατάκης, δημιουργεί μια από τις σημαντικότερες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου.

Χώρος δράσης η ελληνική ύπαιθρος: ένα χωριό με παραδοσιακές κοινωνικές και οικονομικές δομές, Ο φιλμικός χρόνος αντιστοιχεί σε μια ημερολογιακή ημέρα: από το μεσημέρι του Μ. Σαββάτου έως την Κυριακή του Πάσχα. Όλα γίνονται σε αυτό το διάστημα, προετοιμασμένα όμως σαν από αιώνες. Η πλούσια κόρη κλέβεται (ντυμένη νύφη) με τον φτωχό βοσκό. Η κωμωδία και ταυτοχρόνως η τραγωδία της ανθρώπινης κατάστασης ως διαχρονική συνθήκη διαθλασμένη μέσα από  τους απόλυτα προσωπικούς κώδικες του σκηνοθέτη.

Πρωταγωνιστούν: Όλγα Καρλάτου, Γιώργος Διαλεγμένος, Έλλη Ξανθάκη, Λάμπρος Τσάγκας.
Διάρκεια: 90 λεπτά


Πότε; Κυριακή, 4/02/18 και ώρα 12.00 το μεσημέρι

στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος,

Γενική είσοδος: 7 ευρώ