Ο ιστότοπος της Ταινιοθήκης της Ελλάδος βρίσκεται σε διαδικασία αναβάθμισης

Μουσείο Κινηματογράφου

Επισκευθείτε την πολύ ενδιαφέρουσα ενότητα "Μουσείο Κινηματογράφου"

Μέσα από την ενότητα αυτή, θα μπορέσετε να πλοηγθείτε στα Ψηφιακά Μουσειακά Εκθέματα και να δείτε βίντεο με τρισδιάστατη αναπαράσταση για δέκα από αυτά.

Επίσης θα βρείτε ενδιαφέρουσες πληροφορίες, για την πολυμεσική έκδοση της Ταινιοθήκης της Ελλάδος και του Μουσείου Κινηματογράφου.

Αρχική σελίδα » Νέα & Ανακοινώσεις » Παρουσίαση Νέου

Νέα & Ανακοινώσεις

[12/12/2017]  Δημοσιεύτηκε από Admin

Προβολή του ντοκιμαντέρ «Βίλα Ιόλα, Ταξίδι στο Χώρο και Χρόνο» του Θανάση Αγγέλη

Tο ντοκιμαντέρ, "Βίλα Ιόλα, Ταξίδι στον Χώρο και Χρόνο" (VILLA IOLAS, A JOURNEY THROUGH TIME AND SPACE) , είναι ένα οδοιπορικό στους χώρους του σπιτιού που έζησε ο παγκοσμίου φήμης συλλέκτης και γκαλερίστας "Αλέξανδρος Ιόλας", και το οποίο φιλοξένησε ορισμένα από τα σπουδαιότερα σύγχρονα έργα τέχνης. Η έρευνα ξεκινά την δεκαετία του 1950, από την γέννηση της ανιψιάς του Λένας στο τότε μικρό και λιτό σπίτι της αραιοκατοικημένης  Αγίας Παρασκευής, και φτάνει μέχρι και σήμερα, που το σπίτι των 1700τμ στέκει εγκαταλελειμένο και λεηλατημένο, περικυκλωμένο από οκταόροφες πολυκατοικίες.

Για πρώτη φορά από το 1987 η ανιψιά του Ιόλα, Λένα Κουτσούδη – Ιόλα και ο σύζυγος της Γκυ Νατάν, μιλούν για την ιστορία του κτιρίου το οποίο ζωντανεύει μέσα από τις μοναδικές αφηγήσεις τους και μέσα από σπάνιο φωτογραφικό υλικό. 

Ακολουθώντας την ιστορία της Λένας Ιόλα, ανακαλύπτουμε άγνωστες πτυχές του μεγάλου συλλέκτη, αποκρυπτογραφούμε πτυχές της παράξενης αυτής οικίας και για πρώτη φορά καταρρίπτουμε μύθους που την περιβάλουν. 

Θα μιλήσουν οι: Λένα Κουτσούδη-Ιόλα  ανιψιά του Αλ.Ιόλα Α. 

Θούλη Μισιρλόγλου Διευθύντρια Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης

Μανώλης Οικονόμου Αρχιτέκτονας/Παραγωγός  «Βίλα Ιόλα, Ταξίδι στο Χώρο και Χρόνο»

Θάνος Αγγέλης Σκηνοθέτης/Παραγωγός  «Βίλα Ιόλα, Ταξίδι στο Χώρο και Χρόνο»

Την συζήτηση θα προλογίσει ο αρχισυντάκτης του περιοδικού Kaboom Βαγγέλης Δαρούσος.


Παράλληλα θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά  βίντεο/αποσπάσματα απο το νέο πρότζεκτ Villa Iolas Extendedμία σειρά βίντεο που έρχεται να συμπληρώσει και να αναπτύξει τα κεφάλαια που παρουσιάστηκαν στο ''Βίλα Ιόλα, Ταξίδι στο Χώρο και Χρόνο''. 

Διάρκεια: 60'

Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί και με αγγλικούς υπότιτλους

Προσέλευση: 11.30 π.μ.
Είσοδος ελεύθερη.

Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.