Ο ιστότοπος της Ταινιοθήκης της Ελλάδος βρίσκεται σε διαδικασία αναβάθμισης

Μουσείο Κινηματογράφου

Επισκευθείτε την πολύ ενδιαφέρουσα ενότητα "Μουσείο Κινηματογράφου"

Μέσα από την ενότητα αυτή, θα μπορέσετε να πλοηγθείτε στα Ψηφιακά Μουσειακά Εκθέματα και να δείτε βίντεο με τρισδιάστατη αναπαράσταση για δέκα από αυτά.

Επίσης θα βρείτε ενδιαφέρουσες πληροφορίες, για την πολυμεσική έκδοση της Ταινιοθήκης της Ελλάδος και του Μουσείου Κινηματογράφου.

Αρχική σελίδα » Νέα & Ανακοινώσεις » Παρουσίαση Νέου

Νέα & Ανακοινώσεις

[09/03/2007]  Δημοσιεύτηκε από Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Αφιέρωμα JOHN FORD & WIM WENDERS

Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος, στο πλαίσιο των τακτικών της προβολών, παρουσιάζει τον Μάρτιο του 2007, 8 έως 14, ένα αφιέρωμα στους Τζον Φορντ και Βιμ Βέντερς στον κινηματογράφο Τριανόν Filmcenter (Κοδριγκτώνος 21, Αθήνα). Η εκδήλωση αυτή πραγματοποιείται με τη συνεργασία της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, την Ταινιοθήκη της Μπολόνια, τη Σουηδική Ταινιοθήκη, το Αρχείο του Bois D\' Arcy, το Φεστιβάλ Κιν/φου Θεσσαλονίκης και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.

Το παράλληλο αφιέρωμα στους Τζον Φορντ (1895-1973) και Βιμ Βέντερς (1945) εντάσσεται στην αναζήτηση μιας καινούριας ματιάς στην σχέση μεγάλων δημιουργών, μία αναζήτηση για το πως ένας κατεξοχήν διανοούμενος και ένας τεχνίτης μας εισάγουν στους διαφορετικούς κόσμους της δημιουργίας: από την μια μεριά ο κόσμος των στούντιο, και από την άλλη εκείνος των Ευρωπαίων δημιουργών. Οι πορείες τους όμως συχνά τέμνονται καθώς ο Φορντ, καταξιωμένος τεχνίτης αναγνωρίζεται και τοποθετείται από τους Ευρωπαίους Λίντσει Άντερσον και Αντρέ Μπαζέν στο πάνθεον των δημιουργών. Ο Βέντερς αφού θα καταξιωθεί ως ανεξάρτητος δημιουργός, στην δεκαετία του εβδομήντα θα στραφεί ορισμένες φορές στο Χόλιγουντ για να γυρίσει μεγάλες παραγωγές, αλλά με έντονη πάντα την προσωπική του σφραγίδα.

Η εκδήλωση αφιερώνεται στη μνήμη του κριτικού κινηματογράφου και συνεργάτη Μπάμπη Ακτσόγλου.