Ο ιστότοπος της Ταινιοθήκης της Ελλάδος βρίσκεται σε διαδικασία αναβάθμισης

Μουσείο Κινηματογράφου

Επισκευθείτε την πολύ ενδιαφέρουσα ενότητα "Μουσείο Κινηματογράφου"

Μέσα από την ενότητα αυτή, θα μπορέσετε να πλοηγθείτε στα Ψηφιακά Μουσειακά Εκθέματα και να δείτε βίντεο με τρισδιάστατη αναπαράσταση για δέκα από αυτά.

Επίσης θα βρείτε ενδιαφέρουσες πληροφορίες, για την πολυμεσική έκδοση της Ταινιοθήκης της Ελλάδος και του Μουσείου Κινηματογράφου.

Αρχική σελίδα » Νέα & Ανακοινώσεις

Νέα & Ανακοινώσεις

[05/05/2008]  Δημοσιεύτηκε από ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

5o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

► 13-22 ΜΑÏΟΥ 2008

Σύντομη Παρουσίαση και Πρακτικές Πληροφορίες
Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος διοργανώνει το 5ο Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κιν/φου που θα διαρκέσει από την Τρίτη 13 Μαΐου έως την Τετάρτη 22 Μαΐου και θα αποτελέσει ένα τρίπτυχο εκδηλώσεων:
►1. Έκθεση της καταξιωμένης και πολύ σημαντικής αυστριακής εικαστικού, περφόρμερ και κινηματογραφίστριας VALIE EXPORT στον εκθεσιακό χώρο Ν.Κεσσανλής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (Πειραιώς 254). Διάρκεια Έκθεσης: Τετάρτη 14 Απριλίου έως Κυριακή 1 Ιουνίου 2008.
Εγκαίνια: Τετάρτη 14 Μαΐου στις 20:00
Ώρες λειτουργίας έκθεσης: Τρίτη-Σάββατο 12μ.μ.- 8μ.μ.

►2. Προβολές στον κινηματογράφο Τριανόν Filmcenter (Κοδριγκτώνος 21-ύψος Πατησίων 101 τηλ. 210-8215469, 210 8222). Διάρκεια Προβολών: Τρίτη 13 Μαΐου έως Τετάρτη 22 Μαΐου. Σε συνημμένο αρχείο θα βρείτε το πρόγραμμα των προβολών.

►3. Διαλέξεις προσκεκλημένων και Στρογγυλή Τράπεζα:
VALIE EXPORT: Πέμπτη 15 Μαΐου, Αμφιθέατρο Δρακοπούλου, Κεντρικό Κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημίου 30, στις 12:30. Η διάλεξη με τίτλο «Medial Anagram» θα γίνει στα γερμανικά και θα υπάρξει διερμηνεία.
Laura Mulvey : Παρασκευή 16 Μαΐου, Αίθουσα Ριβολί, Γρυπάρειο Μέγαρο, Σοφοκλέους & Αριστείδου 11 στις 12:30. Η διάλεξη θα γίνει στα αγγλικά.
Helke Sander : Δευτέρα 19 Μαΐου, Αμφιθέατρο Δρακοπούλου, Κεντρικό Κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημίου 30, στις 12:30. Η διάλεξη θα γίνει στα γερμανικά και θα υπάρξει διερμηνεία.
Tami Williams : Τετάρτη 21 Μαΐου, Αμφιθέατρο Δρακοπούλου, Κεντρικό Κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημίου 30, στις 12:30. Η διάλεξη με τίτλο «Καθαρός Κιν/φος- Χορογραφίες του Φύλου στις ταινίες της Germaine Dulac» γίνει στα αγγλικά και θα υπάρξει διερμηνεία.
Σύντομα θα ανακοινωθούν οι τίτλοι των διαλέξεων.
Στρογγυλή Τράπεζα με θέμα «Γέφυρες Ντοκιμαντέρ στην Νοτιοανατολική Ευρώπη»: Τρίτη 20 Μαΐου, Αίθουσα Διαλέξεων Ε.Σ.Η.Ε.Α., Ακαδημίας 20Α

περισσότερα

[19/03/2008]  Δημοσιεύτηκε από Admin

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΜΕΙOΔΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Η «Ταινιοθήκη της Ελλάδος – Μουσείο Κινηματογράφου» στο πλαίσιο του έργου «Επέκταση του έργου: Ψηφιακό Απόθεμα της Ταινιοθήκης της Ελλάδος και του Μουσείου Κινηματογράφου», προκηρύσσει πρόχειρο διαγωνισμό

περισσότερα

[20/02/2008]  Δημοσιεύτηκε από Ταινιοθήκη της Ελλάδος

ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΙΑΠΩΝΙΚΟΣ ΚΙΝ/ΦΟΣ-ANDRZEJ WAJDA-ΤΑΙΝΙΕΣ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΕΣ ΜΕ OSCAR

Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος διοργανώνει από την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου έως την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2008 στον Κινηματογράφο Τριανόν Filmcenter τρία παράλληλα μικρά αφιερώματα:
στο Σύγχρονο Ιαπωνικό Κινηματογράφο σε συνεργασία με την Ιαπωνική Πρεσβεία στην Αθήνα, στο μεγάλο Πολωνό σκηνοθέτη Αντρέι Βάιντα και
σε ταινίες που έχουν βραβευθεί στο παρελθόν με Όσκαρ εν όψει της απονομής των βραβείων που πλησιάζει.

περισσότερα

Πρώτη ΣελίδαΠροηγούμενη ΣελίδαΣελίδα 128 από 131Επόμενη ΣελίδαΤελευταία Σελίδα