Ο ιστότοπος της Ταινιοθήκης της Ελλάδος βρίσκεται σε διαδικασία αναβάθμισης

Μουσείο Κινηματογράφου

Επισκευθείτε την πολύ ενδιαφέρουσα ενότητα "Μουσείο Κινηματογράφου"

Μέσα από την ενότητα αυτή, θα μπορέσετε να πλοηγθείτε στα Ψηφιακά Μουσειακά Εκθέματα και να δείτε βίντεο με τρισδιάστατη αναπαράσταση για δέκα από αυτά.

Επίσης θα βρείτε ενδιαφέρουσες πληροφορίες, για την πολυμεσική έκδοση της Ταινιοθήκης της Ελλάδος και του Μουσείου Κινηματογράφου.

Αρχική σελίδα » Νέα & Ανακοινώσεις

Νέα & Ανακοινώσεις

[18/02/2010]  Δημοσιεύτηκε από Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Παύλου Θ. Κάγιου «Και με κλειστά μάτια θα βλέπω» την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010 στις 20.00 σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Καστανιώτη.

Για το βιβλίο θα μιλήσει ο Λάκης Λαζόπουλος, ενώ αποσπάσματα θα διαβάσουν οι Αλεξία Καλτσίκη και Θάνος Σαμαράς. Θα προβληθούν αποσπάσματα από ταινίες κα γεγονότα που διατρέχουν το βιβλίο.

περισσότερα

[16/02/2010]  Δημοσιεύτηκε από Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος διοργανώνει αφιέρωμα στον σκηνοθέτη Κώστα Ζάπα και την «Τριλογία της οικογένειας» (Uncut family, The last porn movie, Μικρές ελευθερίες) την Παρασκευή 19, το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010.

Τρεις ταινίες με θέμα την παθογένεια του θεσμού της οικογένειας, που για πρώτη φορά προβάλλονται μαζί στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τις εταιρείες ODEON και MINUSPICTURES.

περισσότερα

[10/02/2010]  Δημοσιεύτηκε από Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Η σπάνια προβεβλημένη στη χώρα μας ταινία Μαρά/ Σαντ (Marat/ Sade) του Πίτερ Μπρουκ, προβάλλεται την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου στις 20.00 στο πλαίσιο του κύκλου προβολών «Κινηματογράφος & Θέατρο» που συνδιοργανώνουν το Εθνικό Θέατρο και το Ελληνικό Κέντρο

Η προβολή της ταινίας γίνεται με αφορμή την παράσταση «Μαρά/Σαντ» του Πέτερ Βάις σε σκηνοθεσία Έφης Θεοδώρου στη Νέα Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος» του Εθνικού. Μετά τη προβολή της ταινίας θα ακολουθήσει συζήτηση με την κριτικό κινηματογράφου Μαρία Κατσουνάκη, την Έφη Θεοδώρου, την Εύα Στεφανή και τους συντελεστές της παράστασης.

περισσότερα

Πρώτη ΣελίδαΠροηγούμενη ΣελίδαΣελίδα 128 από 142Επόμενη ΣελίδαΤελευταία Σελίδα