Ο ιστότοπος της Ταινιοθήκης της Ελλάδος βρίσκεται σε διαδικασία αναβάθμισης

Φιλμογραφία

Φωτογραφίες

Έντυπα

Περιοδικά

Προγράμματα

Αφίσες

Αρχική σελίδα » Ψηφιακή Συλλογή » Αφίσες » Παρουσίαση Αφίσας

Αφίσες

ΧΙΟΝΑΤΗ ΚΑΙ ΤΑ 7 ΓΕΡΟΝΤΟΠΑΛΛΗΚΑΡΑ (Η)

Τίτλος Ταινίας: ΧΙΟΝΑΤΗ ΚΑΙ ΤΑ 7 ΓΕΡΟΝΤΟΠΑΛΛΗΚΑΡΑ (Η)
Σκηνοθέτης:
ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗΣ ΙΑΚΩΒΟΣ, ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Δημιουργοί Αφίσας:
Έτος Κατασκευής Αφίσας:
1960
Εκδότης:
ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ Ν.
Σκοπός Χρήσης:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ
Χώρα Χρήσης Αφίσας:
ΕΛΛΑΔΑ
Γλώσσα Αφίσας:
ΕΛΛΗΝΙΚΗ
Τρόπος Εκτύπωσης:
ΦΩΤΟΣΥΝΘΕΣΗ
Κατάσταση:
ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ
Μήκος:
80 ΕΚ.
Πλάτος:
60 ΕΚ.
Πρόσωπα που απεικονίζονται:
ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ, ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΜΗΣ, ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ, ΜΑΚΡΗΣ ΟΡΕΣΤΗΣ, ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ ΑΛΕΚΟΣ, ΚΑΡΕΖΗ ΤΖΕΝΗ
Περιγραφή Περιεχομένου:
Σύνθεση με κολάζ. Η αφίσα αποτελείται από μια μεγάλη ασπρόμαυρη φωτογραφία με τα επτά γεροντοπαλίκαρα, από στιγμιότυπο της ταινίας. Με τους Μίμη Φωτόπουλο, Νίκο Σταυρίδη, Βασίλη Αυλωνίτη, Διονύση Παπαγιαννόπουλο, Ορέστη Μακρή, Χρήστο Ευθυμίου και Αλέκο Λειβαδίτη. Και οι επτά κάθονται στριμωγμένοι στην άκρη μιας σκάλας, ενώ επάνω αριστερά ενθέτεται μια μικρή φωτογραφία με την Τζένη Καρέζη στο ρόλο της Χιονάτης. Στο κάτω μέρος της αφίσας αναγράφεται ο τίτλος της ταινίας με κόκκινα κεφαλαία υπογραμμισμένα γράμματα: Η ΧΙΟΝΑΤΗ ΚΑΙ ΤΑ 7 ΓΕΡΟΝΤΟΠΑΛΛΗΚΑΡΑ. Κάτω από τον τίτλο σημειώνεται με μικρά στοιχεία: «Εκτυπ. Ν. Ζαφειρόπουλος».
Αισθητική Ανάλυση:
Αφίσα με την τεχνική του κολάζ. Κωμικό στιγμιότυπο από την ταινία με τους επτά πρωταγωνιστές να ερμηνεύουν επτά διαφορετικούς χαρακτήρες, όπως αυτοί αποτυπώνονται σε μια συγκεκριμένη στιγμή στη μεγάλη φωτογραφία της αφίσας. Ανάμεσά τους η Τζένη Καρέζη, σε δεύτερη μικρή ένθετη φωτογραφία, τους βάζει σε προβλήματα και τους βγάζει από τη μοναξιά τους. Τα μόνα γράμματα πάνω στην αφίσα αναφέρονται στον τίτλο, χωρίς άλλα πληροφοριακά στοιχεία για τους συντελεστές της ταινίας. Η αφίσα με τις δύο φωτογραφίες στοχεύει στην αναγνωρισιμότητα των ηθοποιών, οι οποίοι είναι διάσημοι και πολύ αγαπητοί στο κοινό.

ΧΙΟΝΑΤΗ ΚΑΙ ΤΑ 7 ΓΕΡΟΝΤΟΠΑΛΛΗΚΑΡΑ (Η)

Μεγέθυνση
Πληροφορίες πνευματικής ιδιοκτησίας
Επιστροφή